2025-02-07
见祥龙围邨开左间新野就去试下,点零钟去到,爆场,排咗一阵就入得不过要搭枱,坐低阿姐叫我哋快啲嗌嘢食因为人多,谂好叫人写单,啲人一系见到掂行掂过,一系就应咗你话揾人帮手然后冇咗下文,咁样我想快都快唔到㖞叫C餐话牛腩卖晒,叫鸡扒又话冇得返猪扒,先点几咩都冇,咁我就拣咗E餐焗猪扒饭,同行嘅兄弟就叫咗薯仔咖哩猪扒饭,到啲饭嚟到喇一肚火,又话鲜茄焗猪扒饭,无番茄嘅,猪扒系切开三件仔,似两块猪扒开三份,收我60几蚊,份量真系争啲㖞,个薯仔咖哩猪扒饭又冇薯仔,不过个咖哩算系好食,食个阵见佢冇餐具问佢拎,个呀姐去左隔离枱睇一睇又冇既,然后走左去就冇下文,交代都冇声,要我自己再去第二张枱拎,得支叉,算,照食,见佢仲不断有客入,我哋都谂住拿拿林食完就算,点知嘢饮都未到,催咗两三次,黎到又唔啱嘅,饮咗两啖走咗埋单只系想讲餐厅食唔到咁多人流,其实就唔好安排搭枱,真系好影响出品,厨房啲出品咁样根本赶客,水吧又系,直头难飮,唔会再黎,想试嘅朋友最好拣啲冇咁忙既时间可能会好啲,可能我衰要拣繁忙既时候去食,出品唔好又冇即场投诉,不过𠮶个情况我谂投诉左咗都未必有用