2021-09-21 922 浏览
第一次嚟呢度食嘢,佢就说服到我点解我一世都唔应该再踏入呢间餐厅啦🤗真系唔上openrice都唔知原来佢地服务态度一向都咁极品😊所以决定写食评嚟比大家睇下佢地员工有几威威😉攞嚟练EQ就最啱啦🙂 今日同屋企人享呢间嘢食lunch,叫咗个饭同个水煮田鸡。我地唔肯定跟餐汽水点计,就问啲伙记可以攞几多罐嘢饮啦,当时佢地系噉样回应嘅:第一个伙记:我唔肯定㖞,要问吓大姐先第二个伙记:(望咗眼我地枱上嘅碟头饭同水煮田鸡)两个餐咪两罐啰!好,噉我地咪攞咗两罐嘢饮啰。点知食完去比钱嘅时候,发现除咗碟头饭同水煮田鸡之外仲有10蚊汽水钱㖞。所以我地咪问一句:乜唔系跟餐包嘅咩?我地明明问咗伙记话我地有两罐汽水🤔。跟住嚟料啦:个Cashier 不停爆晒粗噉闹我地话边有可能一个餐有两罐嘢饮(但我地从来都冇讲过我地觉得一个餐有两罐🙄我地系惗住稳阵起见问店员我地噉样叫可以攞1罐定2罐,结果中伏🙃)就算我地解释咗话系问伙记嘅时候伙记噉讲,个Cashier唔单止系不停噉继续闹我地,仲扭曲我地嘅意思,完全无惗住听我地讲嘢,只想靠声大夹恶嚟闹爆、冤枉我地。噉最后系点样收场呢?我地话:我地唔介意比埋𠮶10蚊汽水钱,不过你道歉先,

[事发经过]
第一个伙记:我唔肯定㖞,要问吓大姐先

噉最后系点样收场呢?我地话:我地唔介意比埋𠮶10蚊汽水钱,不过你道歉先,因为你地误导咗我地。之后个Cashier大爆发仲除!埋!口!罩!噉话:道咩歉呀!我宜家唔_收你𠮶10蚊呀!睇清楚呀,冇收你𠮶10蚊呀!
[结论]
服务态度:简直就系全东涌No. 1🤗👍店员永远是对的😉个客有问题想问?爆粗闹咗先啦,反正一定系个客错😊
环境:大排档卫生程度一般都预咗。
食物:普通碟头饭,份量多。所谓水煮田鸡,食落似系用火锅底料做汤底,啲菜超老。整体食偏咸。不过我同我屋企人食完番到屋企后都有啲肚痛🙈自行决定呢间嘢值唔值得你去尝试啦。如果系惗住去嘅,祝你好运💪🏻
2021-09-21