芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
2024-07-27 1427 浏览
今年虽然唔庆祝姥姥诞,不过老公话饭都系要食既,不如去好耐无去既元朗食饭啦!就咁我哋就入元朗买野俾狗狗后,发现原来元朗都有芝加哥😁。我哋点左:鸡皮 - 每次都一定会点既~好大块, 超薄又脆,咬落既卜卜声真系好吸引。加左少少盐调味,好惹味。即烧乳猪 - 咁得意,竟然有乳猪,就试下啦~热辣辣,块皮仲香脆过去饮宴时食既乳猪,正呀喂!招牌无骨白鳝无骨食得好爽,皮超级脆,肉质弹口,鳝味鲜。黑毛猪腩肉串黑毛猪肉味浓郁,咸中带微甜。烧猪大肠洗得干净,弹牙肥美,带少少辣,无得输👍🏻招牌鸡皮墨鱼滑外面既鸡皮脆又带油香, 里面既墨鱼滑重墨鱼味,爽口弹牙🥰招牌烧茄子舖满蒜粒和葱粒既茄子,好「林」、好软、好香, 充满著蒜香和葱香既茄子特别吸引。鲜秋葵加左大漠孜然粉,令平时食开既秋葵有另一翻风味。日本博多鸡皮超大碟,而且旧旧卜卜脆,有啲似食紧泰国既炸猪皮,但多左鸡油香,好食好多😁京葱见到串京葱咁粗就知靓京葱,京葱控不能错过, 咬落仲脆口,而且京葱味超级浓。加上调味粉,锦上添花。麻辣薯条(少辣)一见到系粗薯条已经加分,配上麻辣粉,波浪既身型能够吸收更多既麻辣,喜欢麻辣既朋友一点要点😘食串烧点可以少左酒精~Chica

就咁我哋就入元朗买野俾狗狗后,发现原来元朗都有芝加哥😁。

我哋点左:

鸡皮 - 每次都一定会点既~

即烧乳猪 - 咁得意,竟然有乳猪,就试下啦~
热辣辣,块皮仲香脆过去饮宴时食既乳猪,正呀喂!

招牌无骨白鳝
无骨食得好爽,皮超级脆,肉质弹口,鳝味鲜。

黑毛猪腩肉串
黑毛猪肉味浓郁,咸中带微甜。

烧猪大肠
洗得干净,弹牙肥美,带少少辣,无得输👍🏻

招牌鸡皮墨鱼滑
外面既鸡皮脆又带油香, 里面既墨鱼滑重墨鱼味,爽口弹牙🥰
招牌烧茄子

鲜秋葵
加左大漠孜然粉,令平时食开既秋葵有另一翻风味。

日本博多鸡皮

京葱

麻辣薯条(少辣)

食串烧点可以少左酒精~

Chicago Logo beer 这是一个非常特别的啤酒睇验,因为这啤酒花味比较重,也一般的白啤再香甜一点, 夏天饮非常合适

Apple cider
佢依度饮嘅Apple cider,比平时饮开𠮶只牌子酒味浓一啲,但系都好香苹果味,就好似平时饮𠮶只嘅成熟版。
依2杯你人哋点,好靓呀~
🍹
2024-07-27