2018-10-26
终于食到云长小龙坎老火锅喇!期待咗好耐!但一直都唔敢试,因为唔食得辣嘅我惊食唔到!但有朋友食过佢地嘅药膳锅话都好好味,咁我就决定约埋个一样唔食得辣嘅friend黎专食药膳锅喇一去到门口,见到9点半后宵夜时段,赞好facebook专页有7折好开心呀!我地行街行到忘哂形,去到小龙坎9:45入坐,岩岩享受到优惠入到餐厅,已经闻到好香的汤底味同埋好多人食紧,打边炉最正就系可以吹水慢慢叹餐牌食物种类很多,而且部份食物会显示下锅的所需时间,以免食物煮得太久而失鲜!另外,有些食物可选半份,岩哂2个人去都可以点黎食!只睇餐牌都觉得餐厅好细心啊!枱面每人都会有一瓶麻油,可以混在酱油中一齐食,是小龙坎的特色之一啊!点餐前,店员会放一碟餐前小食在枱餐前小食凤爪凤爪爽口小辣醒胃酱油小龙坎的酱油不会太咸点完后不会抢走肉味不吃辣的朋友必点药膳锅清香药膳锅药膳锅香甜锅内有白芷、淮山、杞子等材料养生感十足极品手切肥牛(小)肥牛色泽鲜嫩,厚切排列整齐吸引雪花均匀但不肥腻入口非常有牛味小碟的份量都很多好好味即炸紫菜响钤响钤加紫菜令口感更有层次配上酸甜汁又有另一种感觉玫瑰猪颈肉将猪颈肉卷成玫瑰花非常有心思打卡必点卖相已经赢
另外,有些食物可选半份,岩哂2个人去都可以点黎食!
只睇餐牌都觉得餐厅好细心啊!
点餐前,店员会放一碟餐前小食在枱
餐前小食凤爪
点完后不会抢走肉味
不吃辣的朋友必点药膳锅
清香药膳锅
药膳锅香甜
锅内有白芷、淮山、杞子等材料
养生感十足
打卡必点
卖相已经赢哂
按餐纸下锅1分钟
猪颈肉非常嫩滑
碟设计成弧形,刚好可放在炉边
黑松露海鲜饺(半份)
半份有4粒
食到好浓的药膳味
同时都食到娃娃菜的甜味
份量很多
非常推荐
值得一提,店员服务很好啊!
观察到我地嘅肥牛食到差唔多,
特登帮我地将净返嘅牛肉转向近锅的方向,
等我地易d夹!