2007-11-22
日期:2007年11月21日我同男友黎试下用紫砂煮既食物,都系不外如是姐!首先,我地七点钟去到,得小猫几只,睇下餐牌有d咩招牌喇!叫肥阿姐黎落单,佢既眼神话我知,佢好唔like我地.问佢有咩汤,讲到一旧旧,救命!之后问佢d汤可唔可以两个人都唔同,问我即系点,讲清楚d俾佢听,佢话点可以咁架,两个人梗系一盅喇!意思即系一盅足够两人饮用.叫左个二人套餐HK$148,有炖汤,一个煲仔饭,一个煲仔菜,或是唔要饭,就要两个菜呢?我地拣左前者:-1.川贝海底椰炖雪梨猪展:每人两碗仔,清清地几好饮啊!2.梅菜肉饼饭:加左少少既酱汁,好咸,好多肥膏!每人碗仔几.3.瑶柱鲜竹浸胜瓜:胜瓜好焾,鲜竹好味,无咩特别!甜品-南瓜西米露:太甜,太稀,okey喇!茶芥HK$20,加一,埋单HK$185.好唔抵既一餐,食完唔够半个钟,我已经要去解决喇!臭到隔离果d都唔系好香,无咩紫砂既风味,劣啊!!!
1.川贝海底椰炖雪梨猪展:每人两碗仔,清清地几好饮啊!
3.瑶柱鲜竹浸胜瓜:胜瓜好焾,鲜竹好味,无咩特别!
甜品-南瓜西米露:太甜,太稀,okey喇!
臭到隔离果d都唔系好香,无咩紫砂既风味,劣啊!!!