2021-07-28
本身同朋友系尖沙咀想揾间适合倾计既餐厅,一谂就谂起牧羊少年,可惜入到去先发现K11依间牧羊少年唔算大,同埋被安排坐系要搭枱既位置,所以感觉有D迫,同埋讲野回音好大好嘈呀! 不过好彩,食物质素都加返D分灸烧荷兰汁猪肉排($78)每次去牧羊都会叫既猪排,吸引在个猪排烧得好香,同埋好多肉汁食落唔会柴口,仲要足足两大块份量十足上面既荷兰汁配Eggs Benedict就试得多,但加埋落猪排一齐食好少见第一印象感觉会好漏,但食落一D都唔会,因为个汁质地无其他蛋黄酱咁杰身同酸,所以唔会抢走猪排既味之余又可以中和番油腻感香炒泰国香椒膏凤尾虾意大利粉 ($108)泰式酱好惹味,配料足,大大只凤尾虾份量都多,唔算好辣酸酸地几开胃美中不足系意粉偏硬左D,不过煮得几够味,唔会汁粉分离是拉差酱法国鸡翼($68)对依碟鸡翼老实说就有D失望啦,明明我印象中既是拉差酱系甜甜辣辣架,但依个酱变左做千岛酱而鸡翼就系普通加个皮偏厚同硬既炸鸡翼,不过真系几大只,入面亦算嫩滑所以我地最后都系走皮食入面D肉,作为鸡翼控都真系有少少唔满足,下次唯有叫第二样啦
所以感觉有D迫,同埋讲野回音好大好嘈呀!
不过好彩,食物质素都加返D分
灸烧荷兰汁猪肉排($78)
香炒泰国香椒膏凤尾虾意大利粉 ($108)
泰式酱好惹味,配料足,大大只凤尾虾份量都多,唔算好辣
酸酸地几开胃
美中不足系意粉偏硬左D,不过煮得几够味,唔会汁粉分离
是拉差酱法国鸡翼($68)