2019-12-29 319 浏览
咁岩出新蒲岗做野 做完野见肚饿就随意在附近揾左间车仔面来食 无刻意做功课 就出事啦因为只系想填下肚 见佢tea time 2𩠌车仔面连野饮$32 就画左秘制凤爪萝卜粗面 要秘制汁(辣)饮热柠水要左秘制凤爪都唔洗额外加$1 跟茶餐价几好weekend tea time无咩客 极速上菜 但就系快过龙 造成缺陷虽然张点菜单 粗面系写成「粗面饼」但都唔好系咁易煮下就成饼装碗送俾个客食啊 d面都无咩点散开 痴埋哂 我用左几分钟先用筷子整散 但有d面条煮到痴埋哂一齐 仲唔唔太熟 好硬 浸耐d都浸唔淋⋯车仔面店 连最基本既面底都做唔好 超失败⋯不过 车仔面灵魂之处既酱汁 倒系唔错 个秘制辣汁 辣中带甜 而且唔算好辣 几好食 个秘制凤爪都系用li个酱汁熬煮 够哂入味萝卜都煮得好淋甜 仲俾成4大旧 算系咁但个面底真系太差劲 劲扣分 后来同个在附近返工个frd讲起 佢话佢同d同事都唔食li间 话好伏 新蒲岗仲有大把其他好野食 下次真系要好好做定功课先得 唔好成日以身试伏

要左秘制凤爪都唔洗额外加$1 跟茶餐价几好
秘制凤爪萝白粗面加秘制辣汁