2024-04-20 34 浏览
住喺荃湾嘅我近排先发掘到龙凤食堂,觉得自己好outdated呀😂原来openrice劲多人赞佢款式多又抵食又好味,所以我都系唔执输过黎食埋一份啦!!!好在喺non-peak hour成功过到黎,如果唔系就要等位喇。staff落单同上菜速度好高,觉得好强🤩💁🏼‍♀️肉酱意粉($48) - 肉酱好好好多,上碟果时直头盖过个意粉!卷起一柱帮佢影下相m可见份量有几大份!蕃茄味调得刚好,唔过酸唔过甜,同埋唔只得酱,我食到有真蕃茄碎同颇多碎肉粒,呢碟意粉令我顿时胃口大增🥹😋💁🏼‍♀️干炒猪扒公仔面($54) - 数块猪扒都煎至金黄,外表松化,内里保持juicy!同样地,公仔面连埋干葱一齐炒至金黄,味道浓而不油腻。