2024-05-03
旺角食肆林立,但系讲到墨西哥菜🇲🇽,又真系选择唔多,但系每当我问身边朋友有冇好介绍嘅时候,9️⃣成嘅人都会同我推荐呢间,REFLECT Restaurant & Bar。店舖装潢简约时尚,分开室外和室内,座落舒适,尤其室外,可以一边欣赏旺角夜景🌃,一边进食,感觉零舍chil🥰l,门口的镜面装饰绝对是打卡位🪟。是日餐汤 $58大蒜西兰花汤🥦,口感creamy,有阵阵大蒜香味🧄。墨西哥烤肉 (牛肉) $238烤肉用铁盘上,可保持热度👍,食材有牛肉🐂、三色椒🫑及洋葱🧅,味道香口清甜,牛肉质感软腍。另配有墨西哥薄饼🌮,薄饼暖暖的又软熟,再按个人喜好再添加酱料(salsa / guacamole / sour cream),更加惹味😋。海胆酱大带子扁意粉 $208带子大粒又厚身,煎得十分出色😍,表面焦香有㶶边,但内层肉质似刺身般软嫩多汁🥰,味道鲜甜。意粉🍝软硬适中,挂上味道甘香的海胆汁,劲好味😋。炸鱿鱼圈 $88鱿鱼🦑圈份量多,鱿鱼质感弹身,外层炸浆厚身脆口,点上蛋黄酱,令味道更加丰富🤤。总括而言,系一间不容错过嘅墨西哥菜餐厅🇲🇽,如果我唔系大病初愈,一定试下佢地非常有特色嘅cocktail
是日餐汤 $58
大蒜西兰花汤🥦,口感creamy,有阵阵大蒜香味🧄。
墨西哥烤肉 (牛肉) $238
海胆酱大带子扁意粉 $208
炸鱿鱼圈 $88
总括而言,系一间不容错过嘅墨西哥菜餐厅🇲🇽,如果我唔系大病初愈,一定试下佢地非常有特色嘅cocktail🍸。