2016-10-12
屏山老地方果然系肉饼王款式多不在话下仲有好多新奇配搭crossover 芝士、芒果、榴连....不过同行食友胆细唔敢食太新奇咁一于食返传统款式啦!2个人咩都想试咁一于咩都叫黎试下啦!咸鱼鸡粒煎肉饼饭肉饼厚度适中并唔系薄过纸又唔系厚过电话薄,煎后仍有肉汁。饭落水多左少少变得比较淋无左咬口,由于系即叫即整所以热度足够。萝卜冬菇肉碎银针粉𥄫晒全场都唔见有人食银针粉但又好鬼想食本住搏一搏又比我搏到㖞,汤底够晒味加埋辣菜莆就更good fit!唯一要扣分既系比较多油。蒜爆鸡软骨如果要比较呢个就失色啦,炸得唔够干味道唔吸引止口痕就可以。吉列虾堡牛角包由于个包系食到中段先到所以排到尾先食,去到呢个moment其实个胃已经无位放...唯有尽最后努力放埋入去,咬第一口就后悔点解唔第一时间食因为原本松脆既牛角包开始有少少淋,咬每一啖都食到虾肉,值得再食!椰汁沙冰椰汁味浓郁啖啖透心凉。
如果要比较呢个就失色啦,炸得唔够干味道唔吸引止口痕就可以。
椰汁味浓郁啖啖透心凉。