2021-01-17 1643 浏览
喺疫情下食饭明白限聚令系两个,等位攞飞表明三位两大一小,当等咗大概45分钟之后佢居然比一张前后枱我哋,话因为限聚令所以要分开坐,我同佢讲可唔可以等隔离枱唔要前后枱,等多一两张都冇问题,店员话唔可以,佢安排我坐前后枱嘅时候其中有张枱已经有一个陌生人坐咗喺度,我问点解有个陌生人可以坐隔离枱(有Partition)我哋唔可以等隔离枱呢?店员坚持话唔可以只可以前后枱如果隔离都要隔一条巷!问题系点解佢当初攞飞嘅时候唔讲明要隔一条巷或者前后枱呢?要安排去到有位嘅时候先讲,如果平时普通餐厅其实前后枱我都唔介意,但系呢间餐厅系食韩国烧烤我点样可以分开两张枱烧嘢食呢? ?店员话可以安排两个烧烤炉俾我,但系食物我点样可以share呢?点解可以同个陌生人坐又可以同一张枱呢?