2022-05-18 28 浏览
近年出现咗好多隐世工厦西餐厅,价钱味道环境都好到位,性价比超高。今次就去咗观塘区嘅Non Kitchen,地点比较隐蔽,需要行一层楼梯先到达正门。入到去就系另一番景象,浪漫又雅致。见到有个area特别间咗出黎,好似一间房咁,如果想包场开party聚会不妨考虑下,够哂私人空间。重点推介😺👍 亚拉斯加蟹肉牛油果塔 Alaska Crab Meat & Avocado Tower $138 一上枱已经比佢卖相吸引😍 三层唔同嘅颜色,分别系牛油果酱、蟹肉、蕃茄加上生洋葱,面层再配上鱼子酱。味道好夹而已有层次,开胃菜必点!👍 带子露笋薄饼 Scallop & Asparagus Pizza $138薄饼系薄批底,脆脆到唔会滞,馅料有带子同露笋,加上好多芝士同千岛酱,超有满足感!而且薄饼上配上大量沙律菜,营养均衡唔会有油腻感。👍 菠菜芝士意大利云吞配黑松露忌廉汁 Ricotta & Spinach Tortelloni in Black Truffle Sauce $118意大利云吞一向都系我最爱,菠菜芝士馅更加系抗拒唔到。云吞煮得啱啱好,弹牙有咬口。黑松露忌廉汁令成个菜式升华咗,里里外外都有cr

重点推介😺
亚拉斯加蟹肉牛油果塔

带子露笋薄饼

意大利云吞一向都系我最爱,菠菜芝士馅更加系抗拒唔到。云吞煮得啱啱好,弹牙有咬口。黑松露忌廉汁令成个菜式升华咗,里里外外都有creamy嘅感觉。
菠菜芝士意大利云吞配黑松露忌廉汁

主菜加$108就可以升级做Set,会包埋沙律、餐汤、甜品、饮品。不妨试下龙虾汤,入面真系有粒粒虾肉💯

📍Non Kitchen
观塘鸿图道12精棉工业大厦1楼