2009-04-02
本来酒楼食评唔想写,不过实在太好食,要写一写才安落。新开张,有coupon送条海斑。等左差不多一个钟,终于入座。装潢华丽不俗套。一赞的是虽然咁多人客,但服务不"论悉",首先坐低已有"sales"「建议」呢个餐抵食,哪个餐抵食。怕你求其哎一两个小菜,就「白白送」条鱼俾你么?跟住用餐时,也不断有人替你换碟。后黎我地真系叫左个餐,系抵食既!有响螺雪莲果汤(劲正!!劲住家味!侍应赞道,佢地酒楼既汤,真系好靓,好好卖)、蟹皇皇帝菜(够蟹肉蟹皇,够味)、咕噜骨(出奇地脆口)、玫瑰豉油鸡(太多𩠌,拎走左)、马来亚炒虾球(虾球爽口,仍有少少鲜味)、海斑黎喇(四位以上,有斤八两。果然足秤!)吃鱼世家,竟然会食净鱼!?因为份量真系好够,我地五个人,都食唔晒。谂住叫果盘送来之际……..蒜蓉带子送来!大家都完全忘记了,有成八只咁多,饱都要食埋啦!虽然唔系好厚肉,不过夹埋蒜蓉+粉丝,好满足好满足。