2014-06-23 1372 浏览
"二人同行,一人免费"这口号喺健身广告听得多,点会想到打边炉都会有如此优惠呢!冇错,所讲既就是这家似做街坊生意既海宝渔港,打正"四人同行,一人免费"既旗号,折实埋单每人平均只需$96,百元有找,仲平过日牛等火锅放题,而且任食两小时,见咁抵,就即管嚟试下啦!初时谂住咁平,大家冇乜期望,谂住食味不过不失已偷笑,谁知... 真系不得了!火锅汤底一般,但啲火锅料真系估你唔倒咁好味,黑椒牛丸大粒得来黑椒味够,牛丸亦实得嚟弹牙,不会像平价食肆的将货就价俾面粉丸你食;墨鱼丸亦一样,弹牙又咬到墨鱼粒。芝士肠亦唔系双X牌𠮶啲唔好味既货色,而偏向金妹爆酱既芝士肠,让人吃完一条再追吃,正!而且杂丸不是一堆乱砌咁上枱,而系排得整齐,亦不会计住计住每人一粒咁小家,又赞!肥牛卖相属一般,但牛味够,肉汁连同汤汁充斥口腔,每人连扫两碟都冇问题。海虾也可以任点任吃,肉质弹牙,唔脢,亦是新鲜回本之选。全晚唯一要弹既系𠮶扎金菇,睇相见倒佢黄"禁禁"就令人觉得唔新鲜啦!所以我地都唔敢放入汤度。整体嚟讲,一百蚊都唔驶既任饮任食火锅,唔逼人,食物质素唔错,真系抵到冇朋友,冇乜地方可以食倒,希望海宝keep住个质素,下次再烚过痛快
芝士肠﹑黑椒牛肉﹑墨鱼丸
肥牛
海虾也可以任点任吃,肉质弹牙,唔脢,亦是新鲜回本之选。
海虾
全晚唯一要弹既系𠮶扎金菇,睇相见倒佢黄"禁禁"就令人觉得唔新鲜啦!所以我地都唔敢放入汤度。整体嚟讲,一百蚊都唔驶既任饮任食火锅,唔逼人,食物质素唔错,真系抵到冇朋友,冇乜地方可以食倒,希望海宝keep住个质素,下次再烚过痛快呀!
鸳鸯汤底
金菇