2019-07-09 2183 浏览
每次同老公黎河畔花园,都觉得呢一度系美食天堂,不同种类的餐厅应有尽有,今次我哋就食咗呢一间台式餐厅首先,我哋拣咗一只古早醉鸽,平时食醉鸡、醉鸭舌就食得多,醉乳鸽真系第一次,估唔到有几夹㖞!调味带出乳鸽肉的鲜味,几特别既然醉乳鸽做得咁出色,我哋都忍唔住叫埋醉溏心蛋, 因为系冻食既关系,所以你会见到晶莹剔透既流心蛋黄都相当浓稠,入口香浓,简直别有一番滋味牛肉面可以话系台湾食物入面不可或缺既一部份。呢次我地试左呢度既半筋半腩牛肉面,我地拣左粗身面食,面好有嚼劲,而牛腩连筋非常软绵,胶质丰富,汤底都好香,就连酸菜都非常易入口呢度既卤味拼盘都唔错架,我地呢次叫左细份黎食,但份量都好足,有鸭舌啊,肠啊,豆腐啊,肾啊咁,全部都卤得好香好入味饮品方面我地叫左个紫薯珍珠同埋芝士奶盖红茶。紫薯味好出众,连埋软糯既珍珠一齐食居然系咁夹。至于个芝士奶盖红茶,个茶味几清香,连埋奶盖印亦唔觉太腻。甜到入心既甜品一向都系我地既至爱,今次我地叫左个美颜莲子百合桃胶汤,冻食黎既,感觉好补身养颜咁,亦唔会太甜,多食无妨