2009-11-13 7 浏览
几次经过此食店都没有去试过, 今天就俾次机会你啦~店舖好细, 几张木枱木櫈摆得几紧逼, 如果唔系讲过几次想试都没试, 此店的格局实在吸引唔到我入来, 第一, 坐得唔舒服, 几间快餐店绝对舒适过佢.同男友二人点了一个咖喱猪扒饭跟一杯台式饮品, 饮品要了一杯朱古力雪香, 一个晚餐焗香草忌廉烟三文鱼意粉(跟餐汤及蒜蓉包,绿茶转台式饮品加3元要了一杯荔枝玉茶, ), 加1蚊换左碟盐酥鸡, 一碟上汤蒜味娃娃菜.首先出场的是咖喱猪扒饭, 饭, 炸猪扒及咖喱汁分开上, 第一时间倒少少咖喱汁落饭到试一啖, 首先, 咖喱汁好稀, 颜色怪怪地, 食落口味道好淡, 完全无咖喱味, 好彩还食到少少辣味, 如果唔系都唔知呢碟系咩汁, 食左二啖就推左俾男友食, 男友话D饭好烂唔好食, 对咖喱的评价同我一样, 佢又系食左两啖就停左手.跟住黎的盐酥鸡刚刚炸起, 好热好松脆, 反而呢碟加1蚊换的食物变左成餐唯一可以合格的.餐汤是忌廉汤, 完全是罐头货, 因为中间还有几旧没煮溶两杯饮品味道都完全唔掂, 朱古力雪香无朱古力味, 还越饮越淡, 荔枝玉茶还离谱, 男友话都唔知系咪连椰果的糖水一齐冲的, 话晒台式餐厅, 两杯野饮
几次经过此食店都没有去试过, 今天就俾次机会你啦~
餐汤是忌廉汤, 完全是罐头货, 因为中间还有几旧没煮溶

两杯饮品味道都完全唔掂, 朱古力雪香无朱古力味, 还越饮越淡, 荔枝玉茶还离谱, 男友话都唔知系咪连椰果的糖水一齐冲的, 话晒台式餐厅, 两杯野饮都可以唔合格, 真系失败

最后来的意粉更加不知所谓, 面头那堆忌廉汁完全系罐头货, 好难食

呢餐饭真系贴钱买难受, 一致认为呢间食店再也不想再来.
2009-11-12