2018-10-16 367 浏览
系九龙城呢啲竞争咁大的地区,估唔到lunch都全场爆满,好意外丫食lunch的好处系,唔使限时90分钟见到墙上的告示,话繁忙时间限时90分钟。但我地系咁吹水都无赶我地走得老细一个做楼面,又要落单,又要出菜,又要执枱,忙到无时停丫去完泰国🇹🇭但无食到泰式咖哩蟹好在个frd话生日饭要食泰国野,我可以趁机食返喇点左个538set,有冬yum, 有炒蟹,有一大条鲗鱼的沙律同一个炒菜。另外加左柚子沙律,蒜蓉包同白饭!饱到呢。。。呢个柚子沙律好足料,拎上手好鬼重。有红葱,炸椰子,花生一齐捞柚子清甜,虾弹牙大的冬yum公落左好多虾落去煮,仲要系有虾膏的虾丫又系好足料,除左虾,仲有好多菇。由于我地唔食得辣,叫佢要小小辣。唔知系咪因为咁,师傅唔识控制个味。我觉得酸,啲frd就觉得咸。可能原味会好好味咖哩炒蟹又系份量十足。叫有个白饭同一客蒜蓉包捞汁,到呢!膏蟹新鲜,不过食就麻烦啲。如果唔系咁多𩠌,可以食3碗饭。蒜蓉包好酥脆,比其他舖头好食。好想encore丫最后,食净好多咖哩汁丫劲想打包食过咁多次泰国菜,都系叫烧鱼。从未试过食鱼沙律𠺢条鲗鱼炸左,然后铺上青木瓜沙律。木瓜有啲酸,加上炸过鱼一齐食,就唔觉太热
食lunch的好处系,唔使限时90分钟

去完泰国🇹🇭但无食到泰式咖哩蟹
好在个frd话生日饭要食泰国野,我可以趁机食返喇

柚子沙律

柚子清甜,虾弹牙

冬yam公

大的冬yum公落左好多虾落去煮,仲要系有虾膏的虾丫

咖哩炒蟹又系份量十足。叫有个白饭同一客蒜蓉包捞汁,
最后,食净好多咖哩汁丫
劲想打包

鲗鱼沙律

食过咁多次泰国菜,都系叫烧鱼。从未试过食鱼沙律𠺢
条鲗鱼炸左,然后铺上青木瓜沙律。木瓜有啲酸,加上炸过鱼一齐食,就唔觉太热气喇
啲鱼肉炸完都好嫩丫
都系𠮶句,份量十足

仲有个炒菜未讲
之前所有野都份量十足。点知个菜一上枱,真系傻眼
mini size。如果有得拣,宁愿要个细的冬yum公,换多啲菜

由于个餐太多野食,无得试其他野,好想再去丫

2018-10-14
庆祝纪念