叫咗烧牛肉同柠檬蒸鱿鱼,嘢饮系好快到,不过等咗半个钟都未有嘢食,职员好hea咁话呢两样嘢要等耐少少,但系眼见有几枱都话食物太耐未到要取消。等咗40分钟忍唔住再催一次,貌似全间餐厅最大个位女职员/老板娘话:「呢两样嘢食比较复杂,要耐啲,如果想快啲我建议你哋可以改叫汤粉,系真嘅!」一句唔好意思都冇,火都黎!如果我要食汤粉我一早叫咗啦,洗鬼你建议咩,不停喺度出外卖,枱枱都催紧嘢食,仲觉得系食客叫嘅嘢食太复杂所以先咁慢,简单嘅嘢我唔洗出街食啦!如果处理唔到复杂菜式,不如唔好写喺餐牌!最后分别等咗45分钟同一个钟先嚟到,咩心情都冇哂,嘢食普通,冇服务态度可言,慢到咁真系冇下次,其他泰国菜都有呢两样菜式,又唔见人哋要整咁耐?不知所谓!👎🏻

2022-05-28
庆祝纪念