2012-01-28 31 浏览
因为附近K11 book咗果间迟迟都未有枱,唯有拣呢间睇落评价唔太差嘅又近嘅试试。去到已经九点后,啱啱有张吉枱。因为已经好晏,坐落一定想尽快嗌野食,但系坐咗成个几两个字都只系可以睇枱上面嘅酒牌(唔系drink menu, 系得四只酒介绍吓味道果种)等完一轮,终于有个阿叔攞住只玻璃杯俾我同斟热水。btw, 全场所见只得两男两女四个待应。明显地女士态度比较好,但系一位只系帮咗我哋埋单,另一个我见到佢帮其他枱上菜,然后只系我哋走果阵同我哋讲bye-bye. 其中一个男待应答完我哋餐甜品系咩之后就走都走唔切,结果全程系一个无表情嘅阿叔serve我哋。斟完水,佢终于攞menu俾我哋一饮完杯水就知有问题,有阵腥味。三个人叫咗一个set,另加两个主菜,两个前菜,一个伴菜,一个餐汤加饮品upgrade, 两杯红酒,埋单每人三百二。主菜一:兔腿 >同枱劲爱兔肉,watermark食过之后,成日想再食,难得见到,当然order啦 >评语:极差,硬,厨房完全唔识handle兔肉主菜二:蝶鱼>即是龙利

>评语:极差,硬,厨房完全唔识handle兔肉
主菜二:蝶鱼>即是龙利
>评语:ok la,无咩特别
主菜三:龙虾拼牛柳>半只龙虾加一块厚身牛肉
>评语:卖相完全唔掂,龙虾生生哋,尚算新鲜,但整到成碟都系砂。牛肉我要五成熟medium,但上枱明显已经十成熟。
我觉得咁基本都做唔好就唔好卖牛扒啰
题外话/补充资料: House wine 都话冇