2019-11-13 874 浏览
【姜葱生蚝】 HKD128依间食过几次,小菜碟头🍽系细啲,不过几有水准,譬如牛柳粒,蚬,鹅片等等都唔错。不过今次叫嘅依个菜就中左伏啦❗蚝系好细粒,亦都唔太新鲜,食落冇乜口感。至于佢用姜葱去煮,但系几乎一啲香味都冇【蒜香薯仔牛柳粒】 HKD108依间嘅碟头都系偏细,不过胜在大部分𩠌菜都煮得唔错。以依个为例,牛柳粒🐮熟嘅程度刚刚好,唔会煮到好老。而且薯仔粒都有炸过,成碟𩠌都好香口。不过如果要我再拣嘅话,我会比较喜欢黑椒汁。【京烧虾碌】 HKD128汁酱就几惹美啦👍🏻甜甜地,辣辣🌶地。不过如果再去依间舖头食,一定唔会再点依道菜。点解?因为虾🦐唔大只都算,正常就算唔大只,但系只要沾依个汁都会好正。不过𠮶问题系依度嘅虾肉同虾壳痴得好实,就算搣又好,咬又好,都会有层衣痴系虾肉上面,变相食落𠮶口感超唔好,鞋飒飒🤢
【姜葱生蚝】 HKD128

【蒜香薯仔牛柳粒】 HKD108