2023-08-31
—— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ ——🕷️ 不设订座服务🕷️ 听闻平日lunch time来,无1-2个钟都唔使入座🕷️ 舖名、门面、摆设、食物款式个名都好台湾🇼🇸🕷️但‼️清洁、整体食物味道、员工服务态度、落单SYSTEM ,, 完全唔对劲‼️🕷️食食吓,有只小曱由系枱中间行走🪳🕷️厕所 ,, 推门又推门,经过类似货仓既后巷先到🚻 劲暗劲黑🌫️🌫️厕所唔够光,劲湿💦挞地系烂砖烂地😵阵味。。唔使讲了🤢—— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ ——👁️🗨️𝙅𝙀𝙋𝙅𝙀𝙋𝙒𝙄𝙏𝘾𝙃 趣 闻 👁️🗨️. . .后面一枱女士跟员工的对话两个女士呆乸咗🤯我都听到呆乸咗😧. . .👩🏻🦱:我㩒多咗,㩒咗3碟炸大肠,唔该我想改返1碟🧑🏻🍳:落咗单就无得改喇👩🏻🦱:唔改得?🧑🏻🍳:我哋改唔到电脑单,或者帮你放入外卖盒拎走啦👩🏻🦱:可能佢哋觉得我哋身形似会食到3碟大肠—— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ ——🪬 香菇鲁肉饭-🕷️ 每个饭会跟2款是日小菜、半只溏心蛋-🫧 肉🐽香,不臊-💀 肉🐽瘦 <
🕷️ 不设订座服务
🕷️ 舖名、门面、摆设、食物款式个名都好台湾🇼🇸
🕷️食食吓,有只小曱由系枱中间行走🪳
👁️🗨️𝙅𝙀𝙋𝙅𝙀𝙋𝙒𝙄𝙏𝘾𝙃 趣 闻 👁️🗨️
. . .
后面一枱女士跟员工的对话
两个女士呆乸咗🤯我都听到呆乸咗😧
. . .
👩🏻🦱:我㩒多咗,㩒咗3碟炸大肠,唔该我想改返1碟
🧑🏻🍳:落咗单就无得改喇
👩🏻🦱:唔改得?
🧑🏻🍳:我哋改唔到电脑单,或者帮你放入外卖盒拎走啦
👩🏻🦱:可能佢哋觉得我哋身形似会食到3碟大肠
🪬 香菇鲁肉饭
🕷️ 每个饭会跟2款是日小菜、半只溏心蛋
🫧 肉🐽香,不臊
💀 肉🐽瘦 << 卤肉饭要半肥半瘦,才为满意
💀 汁,无胶住我嘴巴😶因为肥膏比例不足。。根本是『猪肉盖饭』
💀 无香菇味
🕷️ 记得 !! 一上面就要间松个面🥢🥢
🫧 牛𦟌,2片,正常
🫧 牛筋,2大粗条,少硬,微黏口
🫧 面量多 << $82,对得住湾仔地段的价钱
🫧 木耳:微酸,爽👍🏿
💀 麻辣油沟水😵💫 咬到粒花椒,先出到麻味
💀 第一啖汤,以为自己味觉有问题:生水味😨同桌try try ,, 真系生水味😰
💀 条菜继续硬过我条命 ,, 但已经浸汤喇㖞
💀 油炸鬼,唔识淋,唔索汤
🪬 椒盐盐酥鸡
🫧 台湾的味道🥰
🫧 有炸埋九层塔🌿难得🌿香港好多都斋炸鸡only
🫧 炸粉厚薄多寡、口感,很台式👍🏿
🫧 鸡肉刚好🐓没有干柴
💀 肉,稍为咸咗啲啲🤏🏿
💀 蒜🧄无混入腌料,独立放面,如果🐔鸡鸡唔连蒜粒食,就无咁香