2018-05-26
呢间放题烤肉我已经食过无数咁多次!之前夜晚同朋友喺尖沙咀开完会,都会选择系呢一度食放题同烤肉。不过唔讲唔知道,原来佢都有午市,而且午市都几受欢迎,亦都有唔少嘅客人捧场。午市或晚膳唔同嘅地方,系佢会提供日本丼比客人食,咁就唔洗惊食唔饱。我同朋友同以往一样,每人都帮衬放题优惠,用嘅系电子萤幕嘅落单仪器,一次过点晒好多唔同类型嘅刺身,真系非常之兴奋!好钟意食佢嘅甜虾同埋带子,全部都很鲜甜,以这个价钱吃到这样的货色,算是不错了。而且职员通常系送多俾你,你写10件佢上12件,好正呢。我朋友就比较钟意食热野食烧肉,佢二话不说叫咗好多唔同类型嘅烧肉,系我印象之中我比较钟意食牛仔骨因为始终认为牛肉连着骨骼,是比较健康和充满牛味的。另外的猪颈肉亦不错,烧的时候很香,脂肪融合在热力里面挥发出来,实在令人精神为之一振!另外我亦叫了一个烤粟米,写了两份,但来的时候只有一份。为什么呢?原来他们把两份的份量放在一个大的盘子里,烤的时候十分香甜,有些牛油味,非常多粟米。仲有唔同类型嘅寿司,原来比较后先黎,因为师傅都需要时间包妥,我哋叫咗啲手工寿司全部都好花功夫,好似剑鱼腩同火炙寿司类型等等。果然等的时间没有浪费,寿
仲有唔同类型嘅寿司,原来比较后先黎,因为师傅都需要时间包妥,我哋叫咗啲手工寿司全部都好花功夫,好似剑鱼腩同火炙寿司类型等等。果然等的时间没有浪费,寿司水准亦很高呢!
因为仲系有啲唔够饱,所以叫咗个乌冬。呢度嘅乌冬好弹牙!配上味增汤做汤底,简单但又不失排场,而且最紧要面条够热,份量适中,是水准相对高的乌冬。
最后我们人一罐汽水,是我最喜爱的冬瓜茶和可乐,冬瓜茶有下火作用,比较清凉适合在炎热的夏日喝。