星期六LUNCH时候黎到, 餐厅近乎坐满, 不过茶记特色, 来得快又去得快, 好快就揾到2个位, 繁忙时间2个人都要坐同1边卡位, 我同友人都唔算肥果D, 但都系岩岩好坐得落, 袋都无位摆.........ANYWAY, 今次黎到一心想食佢个茄通, 叫左个常餐, 同咖哩牛腩饭。落左单都等左成10分钟先有野上枱, 唔钟意光速用膳既我表示满意, 至少唔会坐多一分钟都觉得唔好意思,先黎火腿炒蛋多士.  多士入面既牛油搽得均衡, 烘得香脆. 可见餐厅有一定要求, 炒蛋算滑得黎又唔油腻, 食得出唔系靠牛油去令佢滑身 食到咁上下蕃茄叉烧通都上枱, 汤底浓郁唔咸, 叉烧淋身, 味道好, 通粉质地唔会发胀得好紧要果只, 慢慢食都唔会变到1PAT PAT, 果然系招牌, 同好几年前食都无咩降水准另外咖哩牛腩饭, 份量比得慷慨, 咖哩汁够香唔辣, 牛腩淋身但有些少鞋口, 但质素还是不俗, 有惊喜! 食完又唔会赶你走, D食物又唔系BABA声咁上, 我都系比较喜欢可以欣赏食物的速度, 比起光速餐, 我更喜欢民华

咖哩牛腩饭

咖哩牛腩饭