早排系沙田行街,心思思想揾间茶饮店买杯嘢饮,但好似都系差唔多,望下openrice就发现到呢间叫「料杯杯」嘅茶饮店!好搞笑,睇完先知原来佢系我最爱吃甜品牌子「鲜芋仙」嘅姊妹茶饮店嚟㗎,谂都唔谂就即刻行去买啦!去到见到间店嘅门面一啲都唔大,仲以为有得堂食(因为太钟意食鲜芋仙)。咁拣下有咩饮先!我哋就拣咗3杯嘢饮!🩷黑糖紫芋冰呢杯系我拣嘅,很爱芋头嘅我,要拣返杯紫芋先啱口甜,入口完完全全唔系冰,系非常足料,满口都系芋头❤️❤️❤️上面仲配咗一球雪糕同有小芋圆粒粒,真系饮完等于食咗个饭咁,劲满足!❤️冬瓜柠檬朋友话之前啱啱食饱,要消下济,佢杯冬瓜茶好香味,配埋柠檬酸酸甜甜好正!🧡仙蜜奶茶呢杯系另一位朋友,佢就表示呢杯奶茶好好饮,味道唔会太奶味,亦都唔会过份偏甜!整体来讲,呢间系一间好意外嘅茶饮店,我好欣赏佢嘅芋头同小芋圆,有机会会再去买!环境:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️价格:⭐️⭐️⭐️⭐️

🩷黑糖紫芋冰
黑糖紫芋冰