2022-01-21
⁑📌 𝙋𝙞𝙘𝙞沙田沙田正街18号新城市广场第一期2楼251号舖•心思思之元旦日再到访PICI😁😁•𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡💰188 each𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐬🐟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 (+$15)粒粒吞拿鱼生配上红洋葱、🧅牛油果🥑以及特制酱汁,格外清爽。如果钟意鱼生的话就切勿错过😗🧶𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥𝐬 最喜爱就系肉丸嘅酱汁,以蕃茄作为基底🍅味道非常浓郁丰富,配上适量芝士🧀令人非常满足。不过唯一无咁讨喜嘅系meatballs比较易散,但系除此之外,meatballs可以称得上系我最爱嘅starter😋🥓𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐇𝐚𝐦Parma Ham依旧系以份量取胜,一人份量真系够晒三位分享👪𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚𝐬🦐𝐂𝐡𝐢𝐭𝐚𝐫𝐫𝐚 𝐊𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 (+$15)上次介绍过一款相似嘅Pasta,呢款用上了King Prawn,不过King Prawn唔算好新鲜,可以再弹牙啲🤌🏼依旧好喜欢这个酱汁,蕃茄同海鲜嘅味道好match🥰配上充满回弹力嘅黑细面,令人乐不思蜀🍻🌶𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞 ‘𝐍𝐝𝐮𝐣𝐚宽扁面非常不错,够厚身之余,弹牙力十足😬即使配上带微辣嘅意式辣肉,亦无完全掩盖自带嘅蛋香,可以一试🥚
📌 𝙋𝙞𝙘𝙞
沙田沙田正街18号新城市广场第一期2楼251号舖
心思思之元旦日再到访PICI😁😁
𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡💰188 each
𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐬
🐟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 (+$15)
🧶𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥𝐬
🥓𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐇𝐚𝐦
𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚𝐬
🦐𝐂𝐡𝐢𝐭𝐚𝐫𝐫𝐚 𝐊𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 (+$15)
🌶𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞 ‘𝐍𝐝𝐮𝐣𝐚
🎼𝐋𝐚𝐬𝐚𝐠𝐧𝐚 𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜𝐚 (+$10)
叫得做经典果然唔系浪得虚名,Lagsagne唔算好厚,但非常silky,🏊🏻♀️食得出有淡淡蛋香,而且具有弹性,真的不错😆酱汁方面同meatballs差唔多,不同之处在于有好🧀多🧀芝🧀士🧀因为佢系新鲜焗起,所以芝士烧焦嘅边边系异常脆口,叫咗绝对唔后悔‼ ️
𝐃𝐢𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭𝐬
👑𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮
TIRAMISU依旧系咁mindblowingly好食,已经冇野可以补充了🤯🥳
🥛𝐏𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐭𝐭𝐚
Panna Cotta唔错,不过明显比前者逊色💨
🧁𝐏𝐚𝐧𝐞𝐭𝐭𝐨𝐧𝐞 (+$20)
配上Nutella享用嘅Panettone,非常松软,加上带清香嘅橙皮同提子干,口感非常丰富🍊🍇
𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬
🧊𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐂𝐨𝐥𝐚
🍋𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐚 — 𝐁𝐚𝐬𝐢𝐥 𝐚𝐧𝐝 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 (+$15)
罗勒同柠檬嘅配搭非常清爽,而且唔太甜,值得一试🍃
🎨𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐚 — 𝐓𝐮𝐭𝐭𝐢 𝐅𝐫𝐮𝐭𝐭𝐢 (+15)
水果味道丰富,不过略为过甜
💁🏻♀️ pici在以下地方都有分店:
中环、湾仔、坚尼地城、尖沙咀、荔枝角、将军澳
🧮有加一服务费哦
*・゜゚・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.:*・゜゚・* ・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.
Disclaimer: 以上全属我诚实意见,谢谢