同朋友都系尖沙咀收工,天气又凉返梗系要打边炉喇~打边炉个汤底都好重要,之前食过佢地其他分店都好出色,今日就试埋呢间醉胡炉先☺️呢间分店都算大间,同埋唔会太暗,仲有啲厢房私隐度高啲,我地都提早左几日book,虽然呢度唔近大马路果边,但去度都见到full哂~-一开始一样有8款豉油配料~中意呢度啲豉油唔会太咸,又可以提升到食物既鲜味👍🏻-胡椒猪肚花胶鸡锅 $328我地叫左胡椒猪肚花胶鸡锅,当然等佢滚左就饮返碗佢地既汤先,佢地既汤底都非常出色,冇令我失望过,连咸酸菜都好好食,厚度脆度啱啱好,唔会咁快淋,冻冻地饮佢地既胡椒猪肚,一个字!正!暖哂🥰另一样要赞既系佢地既鸡同花胶系另外上,鸡就岩岩熟既状态,所以渌一渌就食得,又滑又重鸡味,如果一齐上就可能会过熟了☺️☺️-日式和风蕃茄沙律 $58呢个作为前菜都唔错佢啲汁酸酸地连埋薄薄嘅蕃茄一齐食好开胃😋-胡炉十二道牛盛盒 $688十二道牛包括有:腩肋条、池板、封门柳、牛颈脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、飞驒和牛、坑抓、梅酒浸牛、边抓、牛展全部都好新鲜,食得出有啲都好弹牙仲要好重牛味,佢哋油花分布平均唔会食落肥腻,大部份渌一渌就食得就算生生地都唔怕有款牛仲浸咗梅酒

胡椒猪肚花胶鸡锅 $328

日式和风蕃茄沙律 $58
呢个作为前菜都唔错
佢啲汁酸酸地
连埋薄薄嘅蕃茄一齐食
好开胃😋

胡炉十二道牛盛盒 $688
十二道牛包括有:
全部都好新鲜,食得出有啲都好弹牙
仲要好重牛味,佢哋油花分布平均
唔会食落肥腻,大部份渌一渌就食得
就算生生地都唔怕
有款牛仲浸咗梅酒好香~
呢度嘅牛白肉都好好食,好爽脆
非常高质!

饺子拼盘🥟 $128