2019-08-12 628 浏览
我们一行三人上OpenRice睇下旺角附近有咩好食,无意中见到呢间66居然有四百几人,咁当然亳无疑问决定去食,点知系完全中伏门口大大只字写明如果结帐时支付现金便会赠送生猛海鲜,所以我们决定支付现金。我们在所赠送的海鲜当中选择了六只虾及四只鲍鱼。而店员还说会蒸熟才上枱,我话不用了,因为我们想将所赠送的海鲜放在鸡煲内一齐煮,但店员说不可以,咁我们唯有接受啦点知海鲜上枱后我深深明白点解要坚持煮熟才上枱,因为海鲜系绝对不新鲜,看见相片一定深深感觉到点唔新鲜首先讲煲所谓既鸡煲,由于我们三人都十分喜欢食鸡煲,所以我们亳不考虑叫了一只鸡,鸡煲一上枱我们已经问店员是否搅错了,我们叫的是一只鸡,而不是半只㖞,点知店员回答这是一只鸡。果个鸡煲如果是一只鸡的份量,咁我肯定只鸡系鹌鹑鸡然后我们还点了一些火锅配料,每碟配料的价钱相比份量真系少得过份,尢其是果碟竹笙,居然要差不多20元一条,真系过份最搅笑我问个男店员点解脆肉鲩鱼片会滚得烂,他居然答我脆鲩当然会滚得烂啦!我大大声话唔系卦,我未食过D脆鲩系会滚得烂㖞根住就有个女店员即刻人冲埋黎话唔好意思,可能搅错了。然后果位女店员就拉开话脆鲩滚得烂果位男店员细细声同
,咁当然亳无疑问决定去食,点知系完全中伏

根住就有个女店员即刻人冲埋黎话唔好意思,可能搅错了。然后果位女店员就拉开话脆鲩滚得烂果位男店员细细声同佢讲脆鲩系唔会滚得烂,根住果位男店员就话系咩,我都唔知。唉.....真系吹胀

份量点都唔似系一只鸡

2019-08-11