2023-08-07
7月7号中午我是有定位的,用餐过程十分不愉快,经理态度差,我入去餐厅的时候已多次讲明我是在OpenRice订了位,买单的时候比完钱望一望张单发觉没有打九折,我返回餐厅经理讲,跟住经理话今日系星期六所以冇优惠,我同佢讲今日唔系星期六跟住佢先死死气取消张旧单出个张新单俾返个九折我当日我同我妈妈订咗两位,在门口见到经理,跟住我同佢讲我喺OpenRice订咗两位,跟住呢个经理带咗我我哋两个入去餐厅一张二人枱,但系这张枱有一个座位有一半系比一条柱遮住的根本就得半个位怎样用餐?而我望见餐厅入边有其他枱系冇人坐,跟住我问呢个经理可唔可以坐其他枱经理答我话唔可以跟住我哋两个话迟少少再上嚟睇吓有冇第二张枱,跟住我哋两个隔咗半个小时再上餐厅由另一位同事带我哋坐另一张枱,到到今日8月7号我是留意到OpenRice话我呢个预约缺席即系话呢间餐厅根本就冇帮我确认预约