2020-02-16 207 浏览
朋友住喺沙田𠮶边,话想试好耐,本来话两个人食未必食到好多款菜式,但行嚟行去,都系闻到呢一间餐厅传来嘅香味,俾佢嘅香味吸引😋😋,所以我哋都系决定咗试吓食呢一间。呢一间系食星加坡菜,但系有少少fusion。因为我哋得两个女仔,所以叫咗三个菜式试吓😁😁。1. 例牌海南鸡:佢有几款唔同烹调手法嘅鸡可以选择,我懒得吐骨,所以就拣咗海南鸡🤣。一送到上嚟,个卖相我自己觉得麻麻地,鸡皮嘅颜色较淡,白白的😅。而个鸡唔重鸡香味,肉质亦都较干身,连鸡髀位都会觉得唔够多油脂,同鸡胸肉冇乜分别。佢明明系食鸡好出名,但系呢一碟海南鸡就真系有啲失望😢🥴。而佢嘅酱汁,唔够多,另外黑色嘅豉油酱太solid,完全上唔到落个鸡到。😣😖😫2. 煎蚝饼:而个蚝饼又出奇地好食㖞!🥰😋个皮炸得好脆身,里面既蚝同蛋汁就够湿口,中和番。加埋个酸辣汁,唔会感觉好邪恶太热气。3. 一锅二至三人份量嘅油饭:佢嘅有返系一锅上,味道系唔错,但系饭嘅质地都系较为干身😔,要用酸辣汁整湿个饭黎食。两个女仔食个饭就啱啱好份量。服务方面,侍应都几细心,知道我地要除口罩,就俾多张纸巾我哋包起佢☺️。

例牌海南鸡
蚝饼