2013-05-14
之前有親戚食過,有張一百蚊現金券(要七點半前結帳),趁住老公亞哥生日,同佢去慶生。我訂咗五點半,早三分鐘到,當時已有幾個人排隊。好彩有訂枱,等咗五分鐘就入座。點選食物及食物質素刺身:應該算係咁多食物之中質素最好 豆腐沙律:味道唔錯 味付螺肉:正常味道炸物:天婦羅蝦同吉列蠔都唔錯 燒物:全部都係燒定晒,落單就執俾你。難怪,唔係點可能一次過serve咁多枱 手卷:好細件,紫菜又"淋"咗,味道麻麻 茶碗蒸:叫咗黑松露同海胆兩款,味道一般蒜香牛柳粒:味道ok秘製汁金菇牛肉:味道ok黑豚生姜燒:味道尚可汽水啤酒任飲/乳酪任食總括來說,我唔係大食嘅人,俾得二百幾蚊,我會寧願去間普通嘅日本料理食,質素應該會較好。其實,最唔滿意係佢有個侍應提我哋交枱時的態度。我17:32入座,兩個小時任食,佢19:27行埋嚟叫我哋起身交枱,話出面有人等,要我哋交枱先可以俾枱人。我哋當時正努力清緊枱上的食物,況且仲有少少時間,但佢仲不斷咁講,又話我哋可以俾錢加時 我真係好唔高興,我叫佢可唔可以唔好搔擾我哋,等我哋快快清埋d嘢。講真,我真係唔會再去,亦都唔會介紹d朋友去囉!
點選食物及食物質素
刺身:應該算係咁多食物之中質素最好
豆腐沙律:味道唔錯
味付螺肉:正常味道
炸物:天婦羅蝦同吉列蠔都唔錯
手卷:好細件,紫菜又"淋"咗,味道麻麻
茶碗蒸:叫咗黑松露同海胆兩款,味道一般
蒜香牛柳粒:味道ok
秘製汁金菇牛肉:味道ok