2021-07-03
这间同事十分推荐嘅餐厅不容易找~ 附近没有大型商场所以唔会偶然路过, 店内似乎都是专门到访嘅熟客仔。餐厅楼底好高, 水泥墙的装修充满工业风。介乎酒吧同cafe 之间, 感觉轻松休闲。餐牌好多小食主菜都非常吸引, 价钱绝对亲民, 而且系冇加一!👍 各式调味料 , 饮用清水,餐具放在一旁方便自取。满满蚬蝴蝶粉上网见好多人拣, 估唔到份量都几多。 橙黄色嘅酱汁 ,食欲大增,味道唔会好咸有少少牛油和柠檬香~ 蚬肉鲜甜, 蝴蝶粉唔会太腍,两者结合口味独特。芝士焗蚝加入芝士, 香喷喷好多芝士铺喺面, 香口美味。法式羊架 (3 ribs) 份量非常之有睇头~ 统一出品都系四五成熟左右, 切开后还是呈粉红色, 肉质好嫩好juicy, 有点点羊膻味就最啱心水。 羊架的皮脂肪层也是挺厚的, 用小斧头切肉刀。。 但盘垫实在太轻太浅身, 好几次差点把羊架切到推出盘边。另加side dish, 法式奶油焗薯, 并非成个薯仔烤焗, 而是吧薯仔切片再焗, 加上酱汁,更加惹味!还加了炒杂菇, 有镬气炒得好香好干身~荔枝接骨木特饮梳打$38清爽怡人, 荔枝味道配有气梳打很适合炎炎夏日。 食物好满意当然少不了甜品环节😋迷
各式调味料 , 饮用清水,餐具放在一旁方便自取。
满满蚬蝴蝶粉
满满蚬蝴蝶粉
芝士焗蚝
芝士焗蚝
加入芝士, 香喷喷好多芝士铺喺面, 香口美味。
法式羊架
法式羊架 (3 ribs)
还加了炒杂菇, 有镬气炒得好香好干身~
荔枝接骨木特饮梳打$38
清爽怡人, 荔枝味道配有气梳打很适合炎炎夏日。
食物好满意当然少不了甜品环节😋
Brownie配雪糕
Brownie配雪糕
迷你Brownie配雪糕。 最喜欢焗得香脆和暖的brownie~ 浓浓的朱古力味 。再配合海盐雪糕😋 一冻一热 口感美妙, 两种唔同嘅甜味互相交替实在美味满足!