一向都有食呢间餐厅,其实呢间野食物质素真系好唔错,但系落单嘅时候佢话半个钟可以攞得,但系两次都系超过一个钟。就系一个星期六,一班朋友黎玩,于是叫外卖做晚餐。点知已经迟几个字之后先落楼,但系去到最后超过一个钟先有得攞。追咗几次,都话炒紧。其实最后炒紧未得嘅系一碟菜。今次更加离奇,黄昏5:45去到餐厅,佢哋话六点先可以开始落单。我6:02去到叫外卖只系一个沙律加两个炒菜。结果都系一个钟先有得攞。我忍唔住直接问咗一句,系咪堂食优先?因为我唔觉堂食系等一个钟先上菜啰。仲要系炒菜。感觉呢间餐厅虽然食物质素好,但系落单同厨房安排非常差。调返转咁讲,就系应该直接预佢要一个钟先去攞。总之就系无奈,成班客喺门口等个个都话成个钟都未有得攞。

外卖自取