2022-10-03 44 浏览
今日同fd去到元朗觅食,咁啱佢话想食特色菜,我谂起之前save嘅呢间土耳其餐厅,就带左佢过黎~1. 香酥茄子夹鸡呢个菜式虽然系炸物,但食落一啲都唔会好重油味。茄子被炸香后,有一层薄薄油脂,带出茄子原本嘅清新味道,而鸡肉都非常嫩滑,同茄子好match呢 !2. 陆洲沙律(三角豆蓉)第一次食呢个沙律,觉得口感好奇妙,首先觉得佢嘅质地偏似薯蓉,但又充满豆味,我同朋友都忍唔住系咁食,同时我地又觉得佢比起薯蓉更健康,同饼都非常夹,绝对系饱肚之选。3. 烤野鸡肉卷饼烤肉系土耳其必食既菜式,卷饼夹上烤肉、 蔬菜,配搭地道酱汁,热辣辣、又酥又脆嘅卷饼简直诚意满分。4. 素菜饼沙律沙律嘅口感令人惊喜,因为足够清新,就算素菜饼系油炸嘅都可以同沙律嘅清爽完全中和,钟意清新口感又钟意食菜嘅人一定要尝试~

1. 香酥茄子夹鸡

2. 陆洲沙律(三角豆蓉)

3. 烤野鸡肉卷饼

4. 素菜饼沙律