2023-01-15 694 浏览
同个friend攞完嘢,食完饭😋,系时候买外卖返屋企俾老婆仔女食😅。佢介绍咗我一间系附近平时自己叫开外卖嘅餐厅,餐厅对面就有㗎🚍巴士返我屋企,10分钟都唔洗。咁正😍?!返到屋企啲嘢食仲热辣辣㖞🔥。一于去试下先🥰。餐厅虽然属于长方形格局,但装修简洁明亮💡,干净企理🤗,令人感觉十分舒适🥰。餐厅可以堂食,但坐位唔多,所以虽然面积细,但坐系度就完全感觉唔到压逼感😊。虽然店舖细细,但餐厅Menu📔选择都算几丰富,最后我拣咗2️⃣款主食和2️⃣款小食外卖。烟三文鱼蚬肉杂菜意粉 $68烟三文鱼🐟及蚬肉的份量都唔小,除咗杂菜🥦🍆外,仲加咗蟹子连同意粉🍝一齐炒,令每条意粉都挂满所有配料,食落更加惹味😋,口感更加丰富🥰。黑松露忌廉汁杂菜鱼柳炒意粉 $75鱼柳🐟外层煎得香口,肉质嫩滑。意粉🍝煮得刚刚好,有啖啖黑松露忌廉味,酱汁不会太多,意粉相对干身所以充满口感😋。招牌生炸鸡髀(小辣) $35🍗外层炸得非常香口,但内层肉依然保持鲜嫩,外层舖满了辣粉🧂,一齐食,非常香辣🔥惹味。罗宋汤配蒜蓉包 $28蒜蓉包🍞有香草牛油🧈香味,多士外面烤得微脆,不会太干身。罗宋汤🍲配菜丰富,酸及甜的味道调配得刚刚好,非常好味😋。热

烟三文鱼蚬肉杂菜意粉 $68

黑松露忌廉汁杂菜鱼柳炒意粉 $75

招牌生炸鸡髀(小辣) $35

罗宋汤配蒜蓉包 $28

热朱古力 (加配价$10)
热辣辣的朱古力奶🍫,就是没法抗拒的味道☺️。

冻青柠梳打 (加配价$15)
清新冰凉,是配合炸鸡髀🍗的绝佳组合食物😋。

总括而言,食物价钱合理,质数亦好。尤其欣赏所有食物都唔油腻,即使炸物也很干身没有太多油,感觉比较健康🤣。餐厅食物款式多,老婆话下次再经过的话,佢想试下餐厅嘅牛角包🥐系列。引用餐厅门口一句说话“等你很久了”,我会话“不用等很久,我很快回头”🫶。

2023-01-13
10 分钟 (外卖自取)
  • 罗宋汤配蒜蓉包
  • 黑松露忌廉汁杂菜鱼柳炒意粉