2021-12-07 103 浏览
在旺角逛街,途经这间食店,好耐无食港式串烧喇,就吸引咗我哋入去一试。香港既串烧又贵又细份 性价比较低. 这间食得 relax 的安安烧烤店,好好食的一餐。令我刮目相看 🤫🤫 地点方面:同地铁站系有段距离既,大约5-10分钟行到由于时间尚早, 所以不用等位便可入座😬 首先要称赞店舖在每一枱都有一本精美食物相片提供, 可以先看相片, 再自行剔纸落单📝餐牌上有超多选择,基本上讲得出嘅都有肉类有鸡牛猪羊,蔬菜选择都好多,另外仲有海鲜。这小店还有很多另类选择,啱晒我呢啲有选择困难症嘅人,可以嚟多几次逐啲逐啲试! 环境系比较逼夹既,但食物搭救。不过限时食60分钟,感觉有啲少,想坐低倾多两句都唔得😂沙茶酱烧鸡脾菇~烧得嫩嫩的菇伴著浓浓的沙茶酱,味道浓得化不开。白汁芝士烟肉碎烤大蘑菇~清淡、香脆口感,共冶一炉。羊肉有少少so味,如果好羊肉既朋友都可以试烧鸡软骨串性价比十足,有两串,一人一串就啱啱好!软骨脆卜卜,食极都唔厌,最后再encore多碟🤣蒜蓉烧扇贝有四大只,但是烧完啲带子缩晒水,好细粒, 虽然价钱唔太贵,但系一般好味金银蒜蓉烧生蚝蒜蓉味十足 生蚝啖啖肉食串烧当然要点返枝啤酒饮下啦,cheers

地点方面:同地铁站系有段距离既,大约5-10分钟行到

由于时间尚早, 所以不用等位便可入座😬
餐牌上有超多选择,基本上讲得出嘅都有

沙茶酱烧鸡脾菇

白汁芝士烟肉碎烤大蘑菇~清淡、香脆口感,共冶一炉。
白汁芝士烟肉碎烤大蘑菇

羊肉有少少so味,如果好羊肉既朋友都可以试

烧鸡软骨串性价比十足,有两串,一人一串就啱啱好!
软骨脆卜卜,食极都唔厌,最后再encore多碟🤣
烧鸡软骨串

蒜蓉烧扇贝

蒜蓉味十足 生蚝啖啖肉
金银蒜蓉烧生蚝

食串烧当然要点返枝啤酒饮下啦,cheers🍺

串烧全部都有落少少辣椒粉调味,食落微辣好惹味。唔食得辣要同店员讲声喇。枱上亦有提供孜然粉同辣椒粉,钟意食重口味可以自己再加。整体嚟讲串烧选择多,食物质素好。下次可以再去试其他的串烧😅 老公爱吃串烧,久不久吃一餐也不错啊!
2021-12-07
沙茶酱烧鸡脾菇