2016-07-27 537 浏览
打电话去订枱时, 职员讲左两次话佢地系二楼, 去到既时候, 发现, 原来佢地系有间地舖, 系做烧烤既, 二楼系食韩菜 (烧烤外既其他食物), 但我又见佢地又有俾烧烤餐牌我地, 我念如果你想食烧烤都一样可以!我觉得选择唔太多, 总括都系得三版纸到, 大路既韩菜款式都有...因为韩国菜好多都系肉, 同比较溜, 所以我地叫左个"田园沙律", 啲菜都新鲜, 但系好奇怪啲柠檬雪到系冰既, 好难整到汁出黎, 同埋沙律汁唔够, 有少少麻油味, 觉得沙律有麻油味, 感觉怪怪!原本念住叫"芝士猪肋骨拼香脆芝士炸鸡", 因为想食辣鸡, 唔想食芝士炸鸡, 所以我地决定分开叫最后叫左"甜辣酱炸鸡", 念住叫10只鸡亦那款, 但佢竟然话冇鸡亦叫, 只可叫 HALF / WHOLE, 我地又贪心, 结果叫左WHOLE, 啲酱汁带少少微辣, 啲鸡唔会话炸都好干, 就算食鸡胸都唔会话太"鞋"口, 啲薯条炸得唔错...."芝士猪肋骨", 用GAS 炉将啲芝士煮溶, 然后将啲芝士包住猪肋骨黎食, 佢初时冇俾到啲钳我地, 搅到我地好麻烦地咁卷卷卷, 卷左几条之后, 佢先记得要俾个钳我地! 啲猪肋骨已经炆到好淋, 离晒骨,

"芝士猪肋骨", 用GAS 炉将啲芝士煮溶, 然后将啲芝士包住猪肋骨黎食, 佢初时冇俾到啲钳我地, 搅到我地好麻烦地咁卷卷卷, 卷左几条之后, 佢先记得要俾个钳我地! 啲猪肋骨已经炆到好淋, 离晒骨, 个酱汁我觉得偏甜左少少, 啲年糕唔够淋, 可以再煮耐少少先放上去会较好...
"泡菜猪肉煎饼" 好似食紧一堆面粉咁, 极少料, 冇泡菜味, 又食唔到猪肉, 唔好食! 每人食左半件都冇要啰!
2016-07-11
庆祝纪念