餐厅: 茶魚飯后
资讯:

餐厅: 茶魚飯后
资讯:

20/07/2024去将军澳调景岭彩明商场嘅「茶余饭后」食晚餐,我哋两个叫咗个二人餐,分别嗌咗椒盐鲜鱿同小炒王(因为见到隔篱𠮶碟炒得好靓好多料,之后问左侍应系咪小炒王先落单),跟住上咗汤同嘢饮之后就嚟错左个尖椒腩片,之后同番侍应讲佢落错单,搞左一阵之后换番单,然后椒盐鲜鱿嚟⋯哗!成浸油溢味!我完全睇唔出佢系椒盐鲜鱿?!一系炸过龙,一系番炸,仲有D炸粒系冻!咁嘅样,完全以为自己食紧第二样嘢,仲要系食紧碟返炸又番炸嘅油溢野!咁我都忍佢🥹之后终于嚟小炒王,哗!仲吓死我😳呢碟叫小炒王?几条西芹油淋淋上边挞两条老鱿再加几粒咸到不得了嘅虾米,难食到呕又咸又油😤而且完全唔系小炒王!连啲腰果都系淋🥲好作呕🥹跟住见到经理行过忍唔住同佢讲话啲食物质素真系好差,我话:「唔紧要我系同你反映啫,钱我照俾。」跟住个经理就即刻发烂渣话唔啱食就换,又话从来冇人投诉过,就收咗两碟𩠌,跟住再叫我哋再嗌过!佢系非常之大声呼呼喝喝,我话你可唔可以细声啲我唔系聋嘅,佢话「我系咁㗎啦!」咁跟住我话咁你俾个餐牌我啦,佢话喺呢度㗎啦!我话咁你推介我啦,费事一阵间嗌返嚟又话系咁㗎啦😤佢话咁咕噜肉啰,而且仲专登越嚟越大声,跟住我终于忍唔
好作呕🥹跟住见到经理行过忍唔住同佢讲话啲食物质素真系好差,我话:「唔紧要我系同你反映啫,钱我照俾。」跟住个经理就即刻发烂渣话唔啱食就换,又话从来冇人投诉过,就收咗两碟𩠌,跟住再叫我哋再嗌过!佢系非常之大声呼呼喝喝,我话你可唔可以细声啲我唔系聋嘅,佢话「我系咁㗎啦!」咁跟住我话咁你俾个餐牌我啦,佢话喺呢度㗎啦!我话咁你推介我啦,费事一阵间嗌返嚟又话系咁㗎啦😤佢话咁咕噜肉啰,而且仲专登越嚟越大声,跟住我终于忍唔住大声番过佢,然后佢就话使唔使咁大声,我话你咁大声我唔大声惊你听唔到🤣跟住我就话唔食啦!买单走人啦,之后佢仲喺度呼呼喝喝又话唔使嚟俾钱,不过我哋照样俾钱。之后去厕所行过离远仲听度佢系度闹紧!我忍唔住行返入去睇返究竟佢叫咩名,原来系叫唐X 鹰经理,跟住我问佢攞返张单收据。再之后,今日我上OpenRice一睇⋯哗!!!原来好多人投诉佢哋食物质素同埋啲服务态度差!尤其是个经理非常之差,唔明白点解个经理仲可以生存咗喺呢间餐厅咁耐?同埋啲食物质素比人投诉咁耐仍然都冇改善?
2024-07-20