2024-04-25
黄埔好多餐厅都已经食过,食到闷,之前经过见到新开无耐,门面装修好似几好既餐厅都一直想去试试。店舖7:30开业,奈何赶唔上返工时间,一直无机会试,今次终于有时间去试,点知一失足成千古恨😓坐入去,客人唔算多,3-4枱,谂住可以轻松快捷食完点知从落单到上齐,用左25分钟。首先服务态度,本身谂住新开张,客人唔算多,态度会好些少,点知大失所望,叫左落单2-3次先有人理,都唔紧要,落左两个餐后想要杯热水,楼面2个人,一个听到完全无视,再问第二个身型较丰满既女士,先串串贡咁望去旁边指自己去拎,都算数,人地规矩系咁都无办法,但系唔耐烦既态度表情己经令人好讨厌。到10分钟左右,一通粉一面先到,时间都正常,但系汤底淡,白烚鸡柳无味又柴,失败。火腿通无咩好讲,汤底一样。几分钟后女友先黎煎熟蛋餐包都无咩问题,但当时望住水吧出餐位就见个位丰满服务员,徒手拎个餐包入袋比外卖,就留个心眼。(此楼面全程收枱收银出餐,都无戴手套无洗过手)之后等多几分钟就黎我叫既荷包蛋,上枱一刻己经望到同女友熟蛋无咩分别,问个丰满服务员,一开始佢都死口话佢地反蛋系咁,之后自知理亏先拎返去换,个碟餐包+蛋就放系出餐位。当时水吧负责煎蛋既男
之前经过见到新开无耐,
门面装修好似几好既餐厅都一直想去试试。
店舖7:30开业,奈何赶唔上返工时间,
一直无机会试,今次终于有时间去试,
点知一失足成千古恨😓
坐入去,客人唔算多,3-4枱,
谂住可以轻松快捷食完
点知从落单到上齐,用左25分钟。
首先服务态度,本身谂住新开张,
客人唔算多,态度会好些少,点知大失所望,
但系唔耐烦既态度表情己经令人好讨厌。
到10分钟左右,一通粉一面先到,时间都正常,
但系汤底淡,白烚鸡柳无味又柴,失败。
火腿通无咩好讲,汤底一样。
几分钟后女友先黎煎熟蛋餐包都无咩问题,
但当时望住水吧出餐位就见个位丰满服务员,
徒手拎个餐包入袋比外卖,就留个心眼。
(此楼面全程收枱收银出餐,都无戴手套无洗过手)
之后等多几分钟就黎我叫既荷包蛋,
上枱一刻己经望到同女友熟蛋无咩分别,
个碟餐包+蛋就放系出餐位。
当时水吧负责煎蛋既男员工知道要换之后,
唔知做咩又走出去收银,
几分钟后先返黎处理我只蛋,从新煎过之后,
我亲眼望住佢又系徒手将旧餐包拎去新蛋上面,
睇住佢从水吧到收银再返水吧煎蛋拎包,
全程无手套无洗手,
真系忍唔住闹佢叫佢换过个包,
仲一直唔服气咁啤住我,
忍无可忍先写呢个评语🔥
一间餐厅食物质素先唔讲,
最起码基本服务态度,卫生清洁都做唔好,
劝喻各位食客小心😓