2018-09-18
我平时都唔会写食评。就算唔好味,最多下次唔去。今次真系太嬲,一定要将经验讲出来。..我今晚同男朋友2个人去食宵夜,叫左:1)蟹膏饭($138)蟹膏同蟹肉明显系罐头货,一碗饭收$138食罐头,反正唔算太难食就算啦。..2)串烧 x 6 串烧OK,牛舌唔错,其他就不过不失。..3)三文鱼腩刺身一放入口就发觉件刺身中间竟然仲系冰硬(有雪添!)🤢 好明显系冰格拎出来,未解冻/ 勉强切得开就拎俾我地食。..我地一人食左一件,摆落口就发觉唔对路。埋单时同侍应反映,侍应都好后生下,话要去问下。OK,无问题。..之后个厨师上来解释,态度嚣张:1)话唔可以唔钟意食就话要退款(大佬,唔系唔钟意食,系雪到硬掘掘 😑)..2)话好似食麦当劳咁,唔钟意都无得退钱啦(我地宜家2个人食宵夜都$500,要同麦当劳比较吗?你地觉得自己间餐厅系麦记同级?)..3)话去其他餐厅,都无得退钱啦(我唔系好挑剔既人,唔会周围R免费餐。如果食刺身,食到有问题正常自然会出声。食左咁多次,我试过2次出声,一次免左件item,一次打个折。经理会讲唔好意思,返厨房check下其他货睇下有无问题。)..厨师理所当然咁讲完晒以上,重申无得退款
我今晚同男朋友2个人去食宵夜,叫左:
1)蟹膏饭($138)
2)串烧 x 6
串烧OK,牛舌唔错,其他就不过不失。
3)三文鱼腩刺身
之后个厨师上来解释,态度嚣张:
厨师理所当然咁讲完晒以上,重申无得退款。见我地生气,就话虽然老板话任何情况下都无得免任何item/ 出过另一件(咩政策黎架😑),不过佢可以私底下俾多客三文鱼.....食过一次知道濑野,唔通仲要咩...
最后我地俾足全数,不欢而散。唔驶讲,一定唔会再黎。
希望老板可以再想想,如果食物真系有问题,会食坏肚,希望可以训练员工态度好少少,处理事件好d。我地都系想食餐好食既饭,为左咁既小事搞到咁激气,真系好无奈。