餐厅: 百芳池上便當 (V City)
资讯:

2024-12-15 130 浏览
夜晚八点半一个人自己光顾,却遇上非常不快之体验。男店员1示意我搭枱,我进入店舖内后看到有三张四人枱都是空的,其中一张是空的,另外两张系未执枱。由于店员要求我搭枱的该枱食客正在咳嗽,我已即时向男店员2查问是否可坐另一张,男店员2示意我坐空的四人枱。坐低唔够一分钟,正在看点餐纸之际,男店员1带住3位食客行埋去我张枱,表示「我地有三位,麻烦你去返刚刚个张枱」。我嬲到即刻起身转外卖。我明白一个人好多时候都要搭枱,我完全理解,但我光顾时是晚上八点半,并非繁忙时间,外面系无人排队,同时仍有两张空枱,只不过店员自己唔执枱,就强行要我搭枱,搭枱既食客仲要咳紧既。就呢次既体验,我完全唔理解呢位男店员谂紧咩野,完全无同理心,亦都唔明白咩野叫顾客服务。网上面完全揾唔到呢间公司既投诉资料,我嬲到要上黎专登打篇咁既野
2024-12-14