2008-02-02
呢间野的食物今非昔比一早就有听闻,但都姑且一试啦,点知一试几把火。上星期二去铜锣湾太湖食,老实讲,以佢的名气及价钱,食物系有些令人失望,而且d食具有些不洁,但最不知所谓的系佢的服务。我地三个人6点半去到,佢话楼上book晒,只有楼下,仲系门口吹风位,算啦,有朋友从外国来指定要食呢间,点知我地上到楼上去厕所时,上面个经理以为我地未有位,问我地几位,原来上面一个人都冇,佢地根本系想d客座晒楼下先,咁即系摆明呃人啦。最离谱仲系后头,星期五老豆生日,我星期一已经book左尖沙咀太湖7点正8位,我6点9去到,佢竟然俾左一张门口6人枱我,而家咁的天气,个个著到雍肿,8个人点迫张6人枱﹖如果冇枱就唔好应承人啦,老实话full左咪算lor。而且我发现我未系最惨,有几枱客订左位,准时到,竟然冇枱,个经理叫人在门外吹风等半个钟,如果订左位都要等,就事先同人讲啦,冇理由人地黎到先讲,最差仲系佢地讲完叫你等,就唔再理你,任你点投诉、讲道理,佢都当你隐形,一句都唔应。睇到咁的情况,为免老豆生日都食到一肚火,我即时转场到壮士敦广场的酒楼。呢间酒楼食物贵而唔系好好食,服务差到离奇,我睇佢而家系食紧以前d老本,好快d
呢间酒楼食物贵而唔系好好食,服务差到离奇,我睇佢而家系食紧以前d老本,好快d人发觉佢d衰野,我睇佢实执笠。