2006-03-30
我昨晚同我老婆第一次试呢间野。入到去,带左我地坐系两台佢地的所谓熟客中间:一张好细既两人。同隔离两好逼。。。。都打算好快食完走人,都算呐。一坐低,我地睇餐牌,都唔知叫唛好,佢地又无游水海鲜(见唔到鱼缸),但系个套餐有蒸黄脚立同埋煎蚝饼。个煎蚝饼唔我地,因为怕肥。跟住果条友行埋黎,话的蟹好靓,我地只系想食清清既野。果条友跟住只蟹埋黎比我地睇,我地话唔要。我地见隔离两叫既蟹一碟系炸既:好肥。另外果碟系炒既,都系好肥。最后我地叫三样野:1。例牌口水鸡($38):鸡冻无味(雪鸡),剩系得辣既汁,好X辣,辣到一边食一边标汗,通风又唔好,好热。2。三菇竹笙西兰花($48): just OK.3。甚么龙雪鱼头腩($42): 呢碟野都唔知揾唛野既鱼头,炸完一轮,跟住捞唔知唛野汁上去,得鱼头骨,唛野肉都无。4。唛唛蒸饭($10): 挣挣,重有,果只唔知系唛野既碗,饭粘住只碗系刮都刮唔到既,正一阿茂整饼。我地一边食,果班有三,四个既企(可能系老细既近亲)佢地一边同我隔离两所谓熟客,自己话自己整野点靓点好食。唉,好食系唔驶自己讲。嘈到我地无嗮食瘾。(我觉得佢地无唛生意,发嗮茅,成晚叫客多黎帮榇,好烦!!呢间
2。三菇竹笙西兰花($48): just OK.
我地一边食,果班有三,四个既企(可能系老细既近亲)佢地一边同我隔离两所谓熟客,自己话自己整野点靓点好食。唉,好食系唔驶自己讲。嘈到我地无嗮食瘾。(我觉得佢地无唛生意,发嗮茅,成晚叫客多黎帮榇,好烦!!呢间舖改错名窝)
佢地野,如果用靓料,我比多无问题,佢呢间野,你地入到去如果唔食蟹,就无野好食。
我地有张$20 coupon 要食够$150 先至用得,埋单连加一($146),我地比够$150 佢,佢话下次黎先用呢张coupon。
佢都short short ,我重会黎帮榇?唔好啦!!我地想食得安乐窝!