2019-07-23
星期日同一家人去荔枝角Pizza Hut食晚饭,成晚只系换来一肚气!话说一开始点餐点左两个Pizza千岛海鲜大批,鸡至尊细批,来到嘅时候两个批掉转咗,唔紧要我哋都冇所谓照食,直至食完晒我哋枱上面嘅嘢之后仲有一个意粉同埋一个spare ribs未到,我哋追单顺便再加其他食物。有个四眼高高地嘅男侍应行过嚟同我地讲:你哋冇落到order㖞!我哋有冇落order我哋好清楚,啲职员竟然自己落少左然后话返俾我哋听系我哋冇落,呢啲根本就唔系服务态度⋯⋯都仲算⋯⋯我哋照加单,顺便叫佢加返个ribs⋯⋯加单嘅食物全部到齐个ribs都系冇到,跟住另一个女侍应行过嚟问我地仲有冇野加,我话我哋仲有个烧骨未到,佢继续问咁你哋仲有冇野加,我再继续讲我连应该有嘅食物都未到点样加单,跟住佢反眼几次,我即时话佢嘅服务态度真系好差,佢话佢冇然后继续反眼,跟住我叫咗佢经理过嚟,讲番头先成餐饭遇到嘅事,个经理话好抱歉对唔住好抱歉对唔住好抱歉对唔住⋯⋯我话咁你净系讲对唔住冇乜意思,其实你可唔可以帮我跟下D单,同一餐饭两次落单啲食物都唔齐,咁呢件事到底会系餐厅嘅责任定还是系我哋食客嘅责任呢⋯⋯隔左冇耐经理拎张final单过嚟俾我
话说一开始点餐点左两个Pizza千岛海鲜大批,鸡至尊细批,来到嘅时候两个批掉转咗,唔紧要我哋都冇所谓照食,直至食完晒我哋枱上面嘅嘢之后仲有一个意粉同埋一个spare ribs未到,我哋追单顺便再加其他食物。有个四眼高高地嘅男侍应行过嚟同我地讲:你哋冇落到order㖞!我哋有冇落order我哋好清楚,啲职员竟然自己落少左然后话返俾我哋听系我哋冇落,呢啲根本就唔系服务态度⋯⋯都仲算⋯⋯我哋照加单,顺便叫佢加返个ribs⋯⋯加单嘅食物全部到齐个ribs都系冇到,跟住另一个女侍应行过嚟问我地仲有冇野加,我话我哋仲有个烧骨未到,佢继续问咁你哋仲有冇野加,我再继续讲我连应该有嘅食物都未到点样加单,跟住佢反眼几次,我即时话佢嘅服务态度真系好差,佢话佢冇然后继续反眼,跟住我叫咗佢经理过嚟,讲番头先成餐饭遇到嘅事,个经理话好抱歉对唔住好抱歉对唔住好抱歉对唔住⋯⋯我话咁你净系讲对唔住冇乜意思,其实你可唔可以帮我跟下D单,同一餐饭两次落单啲食物都唔齐,咁呢件事到底会系餐厅嘅责任定还是系我哋食客嘅责任呢⋯⋯隔左冇耐经理拎张final单过嚟俾我睇,顺便谂住埋单⋯⋯点知佢拎完张单走咗之后佢有冇再拎张单返嚟⋯⋯到底佢系想我哋埋单定系唔想我哋埋单⋯⋯两个侍应冇礼貌,经理又处理唔到件事⋯⋯食完饭一肚火,有冤无路数!