2018-09-10 217 浏览
几个月前食过同一餐厅同一食物,今次质素差左好多。唔好话咁耐之前,今次同妈咪点左同样系喇沙,竟然个汤底都差左好远。我点既系海鲜参参,妈咪既系炸虾参参。海鲜参参既优点系料好丰富,有青口、鱼片、虾、豆卜、鱼同草菇,虽然唔可以话啲海鲜好新鲜,但呢啲价位,青口同虾都唔会话得一只,味道都算系咁。面系有2种,油面同米粉。我钟意食油面多啲,但今次碗面竟然几乎得一啖油面,其他全部都系米粉。上次食比例都仲系一比一。我妈话一定系因为油面贵啲。见到全部都系米粉已经有啲不满,仲要个汤底都出事。妈咪个汤底好明颢系红啲,我既汤底就得奶白色。好明显我系得椰奶,已经唔似一个喇沙既汤底,味道好单一。相信下次再黎都唔会再点喇沙啦。

相信下次再黎都唔会再点喇沙啦。
海鲜参参
2018-08-25