2020-05-21
今日放左工, 同朋友去尖沙咀食饭朋友知我都几钟意食拉面, 话有间拉面环境唔错, 就拣左呢间餐厅呢间拉面餐厅系锦登径, 感觉比较远离闹市, 附近仲有好几间日本餐厅好似去左日本咁入到餐厅, 餐厅光猛, 冇一般拉面店既挤迫感, 坐得几舒服叫左两个拉面, 两个小食特级白汤(大): 拉面上台既时候, 吓左一跳, 个碗好巨型, 白汤饮落去有浓浓既鸡汤味, 拉面几弹牙, 三块薄叉烧, 吸收左鸡汤既味道, 仲有一只糖心蛋, 整体好出色海体酱油汤: 呢个系重酱油既汤底,味道虽然浓, 但咸淡适中, 豚肉肥瘦分明, 入口有香浓既酱汁味, 钟意味道浓既朋友一定要叫呢款仲有叫左渍大根同鸡软骨饺子: 渍大根作为前菜几开胃, 鸡软骨饺子外皮煎得好香脆, 入面既鸡软骨, 咬落好有口感食完呢间拉面店, 有一种满足既感觉
好似去左日本咁
入到餐厅, 餐厅光猛, 冇一般拉面店既挤迫感, 坐得几舒服
叫左两个拉面, 两个小食
食完呢间拉面店, 有一种满足既感觉