2015-10-26 6522 浏览
中环万宜小南国服务差得很。 首先,落单时要系个汇丰咭大闸蟹餐的头盘𢵧两样,负责订枱的朋友问九个人有四碟,有四款,每样一碟,部长话唔得,四碟都只可𢵧两款。咁朋友就放个餐牌上转盘叫我哋𢵧,我只答了一句话我无所谓,叫订枱个朋友𢵧,跟住个部长就好晦气咁话,你哋唔𢵧我落唔到单。 九个人,开咗壸普洱茶,叫开多壸香片又叫几次。 九个人,第一盘大闸蟹上十三只,之后隔好耐再上五只?点解唔九只九只上?或者一次过十八只?个锅唔够大蒸晒十八只?真系唔知㖞! 其实九人坐十二人枱好松动,做乜系都要系我个位上菜,上菜呀姐多次差点批踭我个头,我要不停闪开,其实隔两张櫈无人坐,你去𠮶度上会好好多,枱与枱又离好远,大条路比你行过去。 个阿姐收食完蟹的碟,点知系我櫈后不小心倒了一地蟹壳,佢执起个碟,然后一地蟹壳到我哋走都无人清理。 入主题,食两只公(听讲九月圆,十月尖)都无白色膏。黄色膏亦不香。大闸蟹是这次聚餐主角,主菜令人失望。 炸黄鱼好食,除了中间一大条骨之外,整条连小骨也能吃而且味道不错,鱼肉也不干。 东坡肉也好吃,不过同一间食肆也有参差,好耐之前系呢度食过东坡肉系唔好食的,今次好食。

中环万宜小南国服务差得很。

九个人,开咗壸普洱茶,叫开多壸香片又叫几次。

• 小黄鱼