2024-10-15 221 浏览
今日下午好热,所以食完嘢就去甜品庄叫咗两款( 大约已经一年冇帮衬)。 在这一间传说中号称『屋苑中的隐世甜品屋』 叫咗火焰雪山同埋炖鲜奶白。 先享受炖奶, 在闻香的过情的确唔错, 香味非常诱人于是狠狠的吃了一口, 有些失望因为浓度不足 ,有香味但系口感就唔够 density 浓度, 有些美中不足。 职员很骄傲地告诉我甜品即叫即做,所以对大约十分钟才来的火焰雪山好有期望。 职员仲问我使唔使影相因为每一次上菜一定会熄灯给客人 拍摄, 我话唔使喇因为帮衬咗好多次已经 拍咗好多次喇, 急不及待的也就尝试几啖。 感觉上 食材 真系差唔多但系总觉得唔够调和觉得成个 body 冇以前咁融洽,就好似一本漫画书「 神之水滴 」讲的 没有 wedding 的感觉。 可能换咗大厨吧 , 希望他们能精益求精进步, 挽回昔日光辉吧。 我真心地如此期望著
, 希望他们能精益求精进步, 挽回昔日光辉吧。
我真心地如此期望著
外卖送餐