2024-07-28
🍜🇭🇰🥢 不花巧嘅面食✅喇沙猪扒汤面 -$78呢个汤底真系值得一赞,喇沙味好香浓,椰香同埋辣味都好足够。面底可以选择米线、淮山面、泡饭或者菠菜面(加$3 )。我就拣咗淮山面,好似公仔面咁但系比较健康。配料有豆卜、两条芦笋,一片炸云吞皮,少少葱同芫荽。如果芫荽份量可以再多啲就好😋猪扒已经煎香同埋切开咗,都有五至六条,但有啲韧。✅麻辣肉燥鸡扒热捞面 -$84呢个捞面系台湾拌面𠮶只面底,挂汁得黎都几有咬口,呢个麻辣汁嘅调配都唔错,麻辣味俱全。配料略嫌较少,只有少少青瓜丝同埋少少肉燥。鸡扒煎香咗,同埋已经切好件,味道OK。🆗豆腐皮蛋+$15其实呢个都几惹味,系用豆瓣酱加咗豉油作出调味,少少辣,不过系咸咗少少。豆腐切开咗两块,系滑豆腐嚟。✅炸墨鱼卷+$15呢个同样系跟跟餐小食,一份有两条,外皮炸得好脆,俾咗泰式酸辣酱点,但我觉得浸落喇沙汤度好食啲饮品:冻饮+$3, 试咗冻柠水,热奶茶,味道正常
✅喇沙猪扒汤面 -$78
喇沙猪扒汤面