餐厅: Bugis@叻沙・海南雞飯
资讯:

2019-12-20 1001 浏览
先此声明,恐怖故事,但全部属实。今日生病,请了病假打算休息,下午便和家人到这𥚃吃个午饭。如常点了例牌的麻辣海南鸡饭和马拉盏炒通菜,生病也不忘重口味。饭一到,一啖食件鸡先,如常好味。第二啖,件鸡咬咬下,嘴角有d痕,顺手抹嘴,眼尾见到手背有节白色野,好似粒饭,但重点系佢识郁,系条不折不扣既caterpillar,即是🐛。最惊爬虫类,但讲紧既系我差d食左,或者已经食左佢个family,我即刻崩左个大溃。叫个店员阿姐来,佢好认真咁同我地分析🐛应该系喺件鸡上面块莞荽度黎。下,认真咩。🤯Er,讲真我无兴趣知佢本身住系边,重点系 "咁你都无理由比条🐛我食呀嘛"。好快,阿姐就收左我枱上面既食物,重退埋钱比我。我无嬲,好平静,只系咩胃口都无晒,唔知呢个童年阴影会持续几耐,然后夜晚见到碗饭都想呕。睇返上年自己写对呢间餐厅既好评,到今日再写,只系唔希望有下一个受害人。我讲到好似几好笑咁,严肃d讲,卫生系一间食肆既最低门槛,其他都系次要。食材有问题,客人发现后,你无认真处理同交代,倒左就算,咁下一个客人呢?我好失望。失望到懒到十年无打食评既我都要打返篇同大家讲。
先此声明,恐怖故事,但全部属实。

今日生病,请了病假打算休息,下午便和家人到这𥚃吃个午饭。

我好失望。失望到懒到十年无打食评既我都要打返篇同大家讲。

[我有图,重要系live photo。]
2019-12-10
午餐