2017-01-27
平时黎宝勒巷通常都系黎饮野,不过今日同朋友都冇想饮酒既感觉,最后就黎左呢到食野喇~虽然呢到唔系好大间,但胜环境气氛唔差又唔嘈,位置又够宽阔,同朋友食下野倾下计都几舒服。海鲜龙虾汤 $68呢个汤系朋友拣既,因为我成日觉得龙虾汤有阵腥味所以平时都好少拣 ,不过呢到既龙虾汤饮落又冇咩腥味,而且都有龙虾既鲜味,所以都唔差。 蟹肉大啡菇 $68一向钟意食菇既我前菜当然有点菇啦!表面系热辣辣拉到丝既芝士,裹面装著满满既蟹肉碎,而且仲食到有鲜味,再加上本身呢个啡菇都几多汁,成个组合真系好正!烤西班牙黑毛猪 $248今日冇点牛,转食下猪。 不过当呢件黑毛猪一上到黎既时候我同友人都冇担心过佢咁厚会唔会好鞋!好彩,切开佢都仲见到啲肉系嫩既,同埋食落口鲜嫩得黎有点爽,不过我就略嫌佢味道冇点淡,如果唔系就Perfect喇。 冬荫软谷蟹廉意粉 $139呢款意粉可谓全晚既惊喜,佢一上黎既时候我地见到佢个冲系忌廉色既仲心谂冬荫功唔系偏红先岩架咩,劲惊佢系伏黎!不过食落口又有真系有好重既冬荫功既酸辣味,而且佢既汁系比较Creamy既,都几特别。 至于软谷蟹都炸得好香脆,有好香既椒盐味,好惹味!甜品都叫左两款,Tira
最后就黎左呢到食野喇~
虽然呢到唔系好大间,
但胜环境气氛唔差又唔嘈,位置又够宽阔,
同朋友食下野倾下计都几舒服。 海鲜龙虾汤 $68
呢个汤系朋友拣既,
因为我成日觉得龙虾汤有阵腥味所以平时都好少拣 ,
不过呢到既龙虾汤饮落又冇咩腥味,
而且都有龙虾既鲜味,所以都唔差。
一向钟意食菇既我前菜当然有点菇啦!
表面系热辣辣拉到丝既芝士,
裹面装著满满既蟹肉碎,而且仲食到有鲜味,
再加上本身呢个啡菇都几多汁,
成个组合真系好正!
今日冇点牛,转食下猪。
好彩,切开佢都仲见到啲肉系嫩既,同埋食落口鲜嫩得黎有点爽,
不过我就略嫌佢味道冇点淡,如果唔系就Perfect喇。
呢款意粉可谓全晚既惊喜,
劲惊佢系伏黎!
不过食落口又有真系有好重既冬荫功既酸辣味,
而且佢既汁系比较Creamy既,都几特别。
至于软谷蟹都炸得好香脆,有好香既椒盐味,好惹味!
另一款士多啤梨泡芙就感个Fresh啲,雪冰左既士多啤梨系另一口感享受,味道亦酸甜得宜。